Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een extra voedzame soep?

Kook een grote schenkel 4 tot 8 uur in 1 liter water samen met de kruidenmix en 80 gram prei. De vele voedingsstoffen uit de schenkel zullen in het water oplossen en de soep voedzaam maken en een volle smaak geven. De uitgebalanceerde kruidenmix komt hierdoor nog meer tot zijn recht.

Waarom bevatten de kruidenmixen zoveel zout?

De kruidenmixen van Mix-E-free bevatten niet meer zout dan bijvoorbeeld een verpakking Knorr Groentesoep.

Ter vergelijking:

Een Mix-E-free kruidenmix Groentesoep bevat 0,75 gram zout per 100 ml soep.

Een verpakking Knorr Groentesoep bevat 0,83 gram zout per 100 ml soep.

Daarnaast bevat de verpakking Knorr Groentesoep de smaakversterkers E508 (Kaliumchloride), gistextract en aroma.

Waarom verkleuren sommige kruidenmixen?

Gedroogde kruidenmixen zijn lang houdbaar als ze koel, droog en donker bewaard worden. Donker bewaren is belangrijk omdat licht de kleurstoffen en vitamines afbreekt. De mix is dan zeker nog eetbaar maar de voedingswaarde en smaak nemen langzaam af. In kruidenmixen met paprikapoeder kan hierdoor de rode kleur enigzins verbleken. Dit kan bij veel licht al binnen een dag gebeuren.

Wat is Keltisch zeezout?

Keltisch zeezout is ongeraffineerd en ongewassen vochtig zeezout wat handmatig wordt gewonnen in Bretagne, Frankrijk. Het opgevangen zeewater verdampt door de warmte van de zon waarna het zout geoogst kan worden. Door de absorptie van mineralen uit de kleimoerassen ontstaat de licht grijze kleur. Naast een laag Natriumgehalte bevat Keltisch zeezout een grote hoeveelheid mineralen die belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

Om de lange houdbaarheid van de kruidenmixen te garanderen wordt het Keltisch zeezout door ons eerst gedroogd.

Wat is de juiste dosering om vlees te kruiden?

Voor al onze kruidenbusjes geldt: Een algemene richtlijn bij vlees is 10 gram kruiden per 500 gram vlees.